bij leven

“Unieke momenten zijn het waard gevierd te worden.”

Leven Vieren

Geboorte, verwelkomen van een adoptiekind, lente- of groeifeest, samenwonen, huwelijk, nieuw samengesteld gezin, nieuwe woning…

 

Bij elk nieuw avontuur in ons leven speelt VERBINDING een belangrijke rol. Als ritueelbegeleider zoek ik naar persoonlijke rituelen die bestaande verbondenheid bevestigt, en nieuwe verbintenissen verwelkomt en bekrachtigt.

 

Door bewust stil te staan bij grote veranderingen in ons leven, krijgen deze momenten een diepere betekenis, stevige wortels die we nodig hebben om te blijven groeien.

 

“Samen transformeren we dat ene unieke moment naar een bijzondere en blijvende herinnering.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo begeleid ik jullie

 

FASE 1: De Ont-moeting

 

In deze eerste fase begeleid ik jullie in het ont-moeten van jullie ceremonie: Niets moet en alles kan. Traditie en “out of the box” ideeën kunnen perfect samengaan.  Ik help jullie te zoeken naar die ceremonie die écht bij jullie past.

Op basis van ons eerste gesprek stel ik een concept voor. Dit is een eerste werkdocument dat ik samen met jullie verder zal uitwerken in een volgende fase.

 

FASE 2: Het Draaiboek

 

Zodra alle neuzen in dezelfde richting staan, werk ik het concept verder uit en giet het in een draaiboek. Dit is de volledige ceremonie op papier, met vermelding van alle actoren, hun teksten, muzikale en andere tussenkomsten. Ook dit proces ontwikkel ik in samenspraak met jullie: via overleg pas ik het draaiboek aan waar nodig. Tot we uiteindelijk komen tot één mooi samenhangend geheel, een overzichtelijk document waarmee iedere betrokkene (sprekers, muzikanten, ceremoniemeester,…) de ceremonie makkelijk kan volgen.

 

FASE 3: Het Ultieme moment

 

Op de dag van de ceremonie overloop ik het draaiboek, met al wie betrokken is. Zo weet iedereen “wie, wat, waar, wanneer”. Ik leid de ceremonie en jullie beleven ten volle dit unieke moment.

 

caroline@cocona.be

0473/120.340

Kerkstraat 294

9140 Tielrode (Temse)

 

 

 

 

 

 

 

 

website: huisheip

foto's: Els Van Bosbeke

logo & tekeningen: Helen Wouters