bij afscheid

“Een waardevol afscheid is de eerste voorzichtige stap naar een nieuw begin.”

 

Afscheid Nemen

Niemand neemt graag afscheid.  En toch hoort het bij het leven. 

 

Afscheid kent vele vormen.  Zo nemen we afscheid als we verhuizen, of met pensioen gaan, als we scheiden, of loskomen van een droom of lang verlangen,… De meest ultieme vorm is afscheid nemen van het leven zelf.

 

Aan de hand van jullie verhaal en met behulp van persoonlijke symboliek, metaforen en passende rituelen, creëer ik samen met jullie een moment dat een blijvende betekenis in zich meedraagt.  Want het is die betekenis die ons helpt nieuwe invulling te geven aan wat er niet meer is.

 

Bij een uitvaart worden we vaak genoodzaakt zeer snel tewerk te gaan. Evengoed neem ik hierbij de tijd om naar jullie te luisteren en dit te vertalen naar jullie persoonlijke afscheidsceremonie. 

 

Voor andere vormen van afscheid, bv. herdenking, verhuizing, scheiding..., die meer voorbereidingstijd mogelijk maken, werk ik graag in 3 fasen:

 

FASE 1: De Ont-moeting

 

In deze eerste fase begeleid ik jullie in het ont-moeten van jullie ceremonie: Niets moet en alles kan.  Traditie en “out of the box” ideeën kunnen perfect samengaan.  Ik luister en zoek samen met jullie naar wat er nodig is.

Op basis van ons eerste gesprek stel ik een concept voor. 

 

FASE 2: Het Draaiboek

Zodra het concept goed zit, werk ik dit verder uit tot een volledig uitgeschreven draaiboek. Via overleg pas ik het draaiboek aan waar nodig. Tot we uiteindelijk komen tot één mooi samenhangend geheel.

FASE 3: Het afscheid

Op de dag van het gebeuren overloop ik het draaiboek, met al wie betrokken is. Zo weet iedereen “wie, wat, waar, wanneer”. Ik begeleid het gebeuren en jullie kunnen in alle rust afscheid nemen.

 

caroline@cocona.be

0473/120.340

Kerkstraat 294

9140 Tielrode (Temse)

 

 

 

 

 

 

 

 

website: huisheip

foto's: Els Van Bosbeke

logo & tekeningen: Helen Wouters